top of page

Dimmer

Är du sugen på att kunna variera belysningen i ett rum hemma från starkt klart ljus till en mer mysig belysning? Då är frågan om du vill ha en eller flera dimmers installerade hemma? Vet du om dina armaturer eller lampor funkar med dimmer? Vill du ha hjälp att planera in ljussättningen i rummet? Vi på Tyresö Elektriker finns tillgängliga för att hjälpa och vägleda dig. Om du vill kan vi sköta hela processen åt dig, då kommer en av våra erfarna och auktoriserade elektriker hem till dig och utför hela demonteringen av de tidigare produkterna och installerar de nya produkterna enligt tillverkarens anvisningar. Kom ihåg att vi även kan uppgradera lamporna och armaturerna på en gång, så att du får helt ny och fräsch belysning där du vill ha den, med garanti på alla arbetsmoment vi utför åt dig.

 

Genom att sänka ljusstyrkan kan du dessutom spara pengar, men…

Visste du att även om lampan drar mindre ström när man dimmar den, så minskar dess verkningsgrad dvs dess effektivitet. Detta innebär att lampan drar proportionellt mer ström för den mängd synligt ljus som lampan avger. Detta beror på att lampans ljus skiftar till en för oss människor osynlig del av ljusspektrumet. Ljuset förändrar också karaktär när man dimmar, till mer röda toner och det är ofta det som är syftet då det ger en mer mysig belysning än att bara minska själva belysningen av rummet. Kortfattat kan man säga så här: två lampor som är dimmade till 50 procent ljusstyrka drar mycket mer än en lampa på full effekt, men samtidigt märkbart mindre än två lampor på full effekt. 

 

Om du funderar på att installera en dimmer är det bra att rådgöra med en erfaren elektriker får att se att lamporna fungerar med en dimmer och att ljussättningen i rummet verkligen blir som du tänkt dig. Vi på Tyresö Elektriker är erfarna och finns här för dig om du vill ha hjälp att planera, installera eller bara ha allmänna råd och vägledning. Kontakta oss om du har några funderingar så ska vi se till att hjälpa dig!

Tyresö Elektriker installerar din dimmar, vägguttag, strömuttag eller liknande snabbt & säkert

bottom of page