top of page

Elbilsladdare

Har du en elbil och vill kunna ladda den hemma snabbt och säkert? Det kan vi på Tyresö Elektriker lösa åt dig. De laddboxar vi installerar är utformade som väggboxar och dessa går att installera både i ditt garage eller utomhus beroende på hur du vill ha det gjort. Med en egen laddbox hemma får du flera fördelar jämte att använda dig av vanliga eluttag. Det är tex mycket tryggare än ett vanligt eluttag då laddaren in riskerar att bli överhettad some ett eluttag kan bli av den stora mängd ström som behövs för att ladda din elbil. Dessutom går det att ladda upp din elbil tre gånger så snabbt, där det med ett vanligt eluttag tar upp till tolv timmar att ladda en elbil, kan du med en laddbox få din bil laddad på under fyra timmar, om den är ansluten till 3-fas 16A. Hos oss på Tyresö Elektriker garanterar vi dessutom alltid att våra produkter är högkvalitativa, tåliga och energieffektiva så att du inte bara kan känna dig trygg med att det är en bra investering utan också ha ett ännu bättre miljösamvete än det som bara din elbil ger dig!

 

Upp till 50 % av investeringen tillbaka i avdrag för gröna investeringar

2021 införs ett nytt avdrag för gröna investeringar.

Privatpersoner kan göra avdrag på upp till totalt 50 000 kronor för installation av solceller, laddboxar och energilagring av egenproducerad el.

 

Avdraget görs direkt på fakturan och gör att du som privatperson inte behöver ligga ute med pengarna i väntan på ett stödbeslut. Tryggare och enklare än förut!

 

Avdragsnivåerna är:

  • 50 % avdrag vid installation av laddboxen.

  • 50 % avdrag vid installation av energilagring av egenproducerad el.

  • 15% avdrag vid installation av solcellsanläggning

Avdraget omfattar både material- och arbetskostnad. Tyresö Elektriker hjälper dig att räkna ut pris efter avdragen, så att du vet exakt vad kostnaden blir för dig. Oavsett är det en värd investering för dig med elbil tack vare detta avdrag.

 

Alltid laddad bil

En bil måste vara fulladdad när du behöver den, annars är lösningen inte praktisk för dig. Därför nyttjar våra laddboxar kommunikation via kabel som använder sig av utvecklad lokal styrning av hur den laddar din bil. Koppla in den och systemet sköter det åt dig. Genom denna lösning är bilen alltid laddad som planerat. Vi på Tyresö Elektriker installerar elbilsladdare främst i Tyresö, men även i hela Stockholmsområdet. Kontakta oss på 010-551 5993 så hittar vi den lösning som passar just dig!

 

Laddbox Typ 1 eller Typ 2 – vad ska jag välja?

Biltillverkarna har inte enats kring hur ladd-kontakten ska se ut. Så det finns två sorter: Typ 2 är den europeiska standarden och tillämpas av Audi, BMW, Mercedes, Volvo och Volkswagen m.fl.

 

Även asiatiska tillverkare, som säljer bilar i Europa, börjar förse sina bilar med Typ 2. Rekommendationen är att välja en laddbox med Typ 2-uttag då fler och fler biltillverkare börjar använda sig av denna typ. Notera även att Naturvårdsverkets laddbox-bidrag, som du som privatperson får söka, enbart gäller laddboxar med Typ 2. Har du en bil med Typ 1-uttag, till exempel en Mitsubishi Outlander är rekommendationen att köpa en laddbox med Typ 2-uttag och köpa en lös kabel med Typ 2 i ena änden och Typ 1 i andra änden istället. Då är du säker inför framtiden vad det gäller laddningen av din bil, oavsett om du behåller den du redan har, eller köper en ny. 

 

Tyresö Elektriker kan installera både typerna av elbilsladdare. Kontakta oss om du har frågor, vill ha vägledning eller om du känner att du vill slå till på detta kanon erbjudande! Du når oss på telefonnr. 010-551 5993, eller be om en offert!

Alla våra laddboxar till elbilar är godkända för installation och bidrag från staten (50%). Passar alla bilmärken som Tesla, Volvo, Audi, Mercedes-Benz, Skoda, Ford mfl. Elektriker Stockholm

bottom of page