top of page

Spotlights

Spotlights monterade I tak och väggar har blivit en populär ljuskälla i hemmet, och i många fall är det en lösning som ger ett snyggt resultat där det är lätt att sprida ut ljuskällorna som i sig inte tar någon plats och där man enkelt kan få till ett behagligt allmänljus. Kopplar du en dimmer till dina spotlights får du en väldigt praktisk lösning för att styra atmosfären i rummet genom ljuset. Oavsett om du ska spotlights i köket eller badrum eller decklights utomhus till altanen eller varför inte downlights inomhus i vardagsrummet så installerar vi Tyresö Elektriker det snabbt och säkert åt dig.

 

Det finns lite frågor som kan dyka upp och som är värda att fundera på gällande spotlights. Som vilken typ av lampa du ska välja, funderingar kring brandrisker, hur man på smartast sätt kan montera dem osv. Här nedan tar vi upp och försöker svara på dessa frågor kring spotlights, men vi förstår att det kan finnas många fler frågor och funderingar som du har kring olika lösningar och hur de skulle passa just dig. Så fundera inte ensam utan ta kontakt med oss på Tyresö Elektriker så kan vi fundera och planera tillsammans för att hitta den bästa lösningen för just dina önskemål. Vi finns även tillgängliga för rådgivning om du bara har frågor, så slå oss en signal på 010-551 5993 så hjälper vi dig!

 

Halogen- eller LED-spots
Detta är en evig diskussion, och frågar du olika personer om du ska välja halogen- eller LED-spots kommer du få olika svar. Vissa hävdar att ljuskvaliteten är bättre i halogenvarianten medan andra hävdar att moderna LED-spots har minst lika bra ljusegenskaper. 

 

Men det finns några saker vi definitivt kan säga kring skillnaden mellan halogen och LED spotlights. Halogenspotlights drar mer ström och blir avsevärt mycket varmare när de används. Det leder till att man behöver vara aktsam då man installerar halogen spotlights, där det blir extra viktigt att följa anvisningarna från fabrikanten, sätta in sk infällningsburkar eller pottor som dessa spotlights ska sitta i. Bra att veta är att det lätt kan bli 200 grader varmt mellan lampornas elektroder och det tillsammans med dålig ventilation eller kontakt med antändliga material innebär en seriös brandrisk. Så här gäller det att montera korrekt eller inte alls. 

 

Fälla in spotlights i befintligt tak

Många väljer att fälla in spotlights eller downlights i det nya undertaket när de väljer att sänka taket. Du kanske går i tankarna om att sänka ditt tak, eller få till ett nytt tak i något av de rum du har hemma. Då är den billigaste och oftast smidigaste lösningen att helt enkelt bygga ett nytt innertak. I samband med detta blir infällningen av spotlights ganska enkel. Du kan då fritt välja vart du vill ha dina spots och du kan lätt gömma undan sladdar och kablar ovanför det nya taket. 

 

Givetvis kan du välja att sänka taket bara för att få upp en belysning med spots på smidigaste sätt, och då vill vi informera om att de nya LED-lösningarna som finns endast kräver en knappt märkbar sänkning av taket. En riktigt smidig och snygg lösning!

 

Skulle du vilja montera dina spotlights i ditt nuvarande tak blir det lite knepigare att göra själv, även om det är fullt genomförbart i de flesta fall. Då får du helt enkelt göra hål för armaturerna och sedan avlägsna den mängd material ovanför som krävs enligt säkerhetsanvisningarna, och sedan planera en lösning för att få undan allt kablage. 

 

Inred med spotlights i badrum

Om du vill ha spotlights i badrum eller andra våtutrymmen måste du tänka på lampans IP-klassning som visar hur fuktskyddad lampan är. Olika regler gäller för olika delar av badrummet och ju närmre dusch, badkar du är, desto hårdare är kraven.
Var noga med att undersöka vilka lampor som är godkända för vilka omständigheter så att du inte köper fel lampor som elektrikern i sin tur inte får installera. Kontakta gärna oss om du undrar något så kan vi hjälpas åt, och kom ihåg att vi fixar alltid rätt lampor och armaturer om du vill att vi ska göra jobbet åt dig! 

 

När bör du anlita en elektriker
Kom ihåg att fasta installationer för elanläggningar över 50 volt ska göras av en kvalificerad elektriker. Känner du dig osäker så rekommenderar vi dig att ta kontakt med en elektriker på en gång.  

Vi på Tyresö Elektriker finns tillgängliga för dig och vi kan planera kring helhetslösningar och hjälper dig gärna med övriga installationer som du har funderingar kring eller vill ha utförda. 

Anlitar du oss så ser vi till att du blir nöjd med arbetet, och vi kan garantera att det inte bara blir säkrare utan också att det blir ett lysande snyggt resultat. 

Kontakta oss per telefon på 010-551 5993 eller låt oss återkomma till dig med en offert om du redan bestämt dig. 

Tyresö Elektriker installerar din dimmer, vägguttag, strömuttag eller liknande snabbt & säkert

bottom of page