top of page

Elcentral

En väldigt smidig modernisering av ditt hem eller din verksamhetslokal är att byta elcentral. Det ger dig en högre säkerhet både när det gäller strömmen men också när det gäller brandrisker. Plus att du slipper köpa och byta proppar varje gång något råkar dra mer ström än vad som är tänkt. 

 

Väljer du oss Tyresö Elektriker ska du veta att det i vår installation av en ny elcentral med automatsäkringar (10-20 säkringar) ingår rådgivning kring elcentralen, rivning av befintlig elcentral, montering och installation av ny elcentral enligt tillverkarens monterings- och installationsanvisningar. Och vi lämnar alltid garanti och arbetsbeskrivning!

 

Självklart hjälper vi gärna dig med råd kring val av produkter till skåpet. Har du ett gammalt proppskåp kan vi byta ut den till mer moderna "dvärgbrytare" även kända som automatsäkringar.

 

Bytet av elcentral är en god investering för att få kontroll på navet för alla elinstallationer i din verksamhet eller ditt hem. 

Att byta centralen behöver heller inte vara så dyrt som många tror, särskilt inte om ROT-avdrag kan nyttjas. Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

 

Vad är skillnaden på din gamla elcentral mot en ny med automatsäkringar?

Dvärgbrytaren - Är en säkrare säkring än vad den klassiska proppen är. Och med det menar vi att det inte kan gå lika mycket ström i ledningarna som det kan göra om du har en gammaldags proppsäkring. Det gör att kablar o.s.v som är av säkrade via en automatsäkring ( det vi här kallar en dvärgbrytare) klarar sig bättre då det inte blir samma värmeutveckling i kablarna. Väldigt bra ur ett brandskyddsperspektiv!

 

Jordfelsbrytaren - En fantastik uppfinning som skyddar liv & egendom. Om en felström inträffar i din anläggning så känner jordfelsbrytaren av detta omedelbart och bryter kopplingen mellan strömmen och den del av anläggningen som drabbas av felström. Detta betyder att strömmen endast får gå den väg som den ska genom kablar och apparater, och att den inte har tid att orsaka skada. En väldigt billig livförsäkring som alla borde installera hemma hos sig och som idag räddar många liv.

 

Vi arbetar med dom flesta populära märken gällande elcentraler. Standardmärket som vi på Tyresö Elektriker jobbar med är Hager. Hager levererar både snygga och väldesignade dvärgbrytare med högsta kvalité & funktion. För oss är det en självklarhet att använda deras sortiment och har gjort sedan vi startade Tyresö Elektriker. Det är 10 år av installerade Hager elcentraler, så vi kan verkligen garantera kvalitet på dessa.

 

Förutom att byta centralen så utför Tyresö Elektriker även testningar av anläggningar och din elcentral. Det kan vara så att du tycker någonting inte är som det ska? Många saker kan hända med en elcentral och elektriska anläggningar över tid. Men med oss kan du vara på den säkra sidan, så anlita ett elföretag med kunskapen du kan förlita dig på i området.

Kontakta oss för mer information.

 

PS: Bor du i en lägenhet? Då kan du byta centralen till ett väldigt förmånligt pris. Vi på Tyresö Elektriker köper in stora partier och kan därför erbjuda ett väldigt konkurrenskraftigt pris till dig.

 

Eller om ni kanske har en bostadsrättsförening och tänker er att byta era centraler gemensamt? Tveka inte att kontakta oss.

 

Bor du i en villa och vill byta central? Vi lämnar gärna ett kostnadsförslag till dig.

 

Oavsett är det enklaste sättet att du tar ett kort på centralen och skickar in den till oss. Då kan vi enkelt lämna ett pris på arbeten. 

 

För Fastighet & Industri gör vi också utbyten av större skåp. Vi arbetar och bygger våra större skåp med för en högre styrka i ampere som krävs för dessa användningsområden. Vi kommer ut på plats för att se vad som finns idag och hör med er kring vad ni behöver och vad det är ni vill att skåpet skall leverera. Allt för att det skall vara anpassat till just dina behov. Tyresö Elektriker har flera referensprojekt som gärna lämnas ut vid intresse. Så kontakta oss om du har frågor, vill ha en offert av oss eller vill att vi kommer ut för att ta en titt. Du når oss på 010-551 5993!

Vi byter ut till din elcentral till en modern elcentral snabbt och säkert. Hör av dig för rådgivning till en elektriker i Tyresö

bottom of page